2008. május 21., szerda

Eldobható panorámakép

Íme, itt van végre az előzőekben megénekelt eldobható kamera, amit Kínában olyan ügyeskezűen megmentettek a pusztulástól, (újrahasznosítás), a honi importőr meg szépen áruba bocsátotta nekünk, szép és új papírcsomagolásban, hátha nem vesszük észre, hogy a pénzünkért egy fekete szigetelőszalaggal összegányolt hamisítványt kapunk. De észrevesszük.

A papírtasakból kibontott masina eleje és hátulja. Klikk, nagyítás

Csak az nem világos a számomra, hogy kinek és hogyan éri meg anyagilag ez a kontinenseken átívelő biznisz, hiszen ezt a kínai buherát 1000 Ft körüli összegért lehet kapni, munka pedig nem kevés van vele, hiszen az elhasznált műanyag gépeket össze kell gyűjteni, szét kell szedni úgy, hogy azért nagyon ne menjen tönkre, valamilyen filmet kell szerezni hozzá, össze kell szerelni, ragasztó, szigetelőszalag kell hozzá, valamilyen sötétkamra is mindenképpen, valamint a szines doboz, fóliazacskó, a csomagolás. És el is kell szállítani a világ másik végére.

De igazából nem is erről akartam írni, hanem a talányos panoráma funkcióról.
A gép elején van egy csúszóka, ami elfedi a keresőablak alsó és felső részét. Szétszedés után kiderült, hogy ezzel egyidejűleg a film elé is bemozog két műanyag, vagyis letakarja a film alsó és felső részét. Kész a panoráma felvétel.

Mindezektől függetlenül végülis használható, azaz előhívható film volt a gépben, íme itt látható a Győrben készült képek nagyobbik része. Van köztük egy panoráma kép is, mindenesetre én azért kíváncsi lennék arra, hogy ez az extra funkció valójában mire való, a parasztvakításon kívül.

Itt a többi Győrben készült kép:
- Lomolitos Győrben
- Diana Győrben


Áthozott kommentek:

dincsi - http://www.fotonlog.hu 2008.05.21. 13:53:13
Hát ez nem semmi. Mondjuk, ha a barkács rovatban lenne, megérteném, de nagyüzemileg ilyet csinálni...

Erről jut eszembe, nincs tapasztalatos a tesco gazdaságos fényképezőgéppel véletlenül? Valamikor beleakadtam egy rakás eldobható masinába a fent említett szupermarketben (á:400Ft) és elgondolkodtam, hogy jópofa lenne esetleg kipróbálni. Főleg, hogy a film többe kerül, ha jól sejtem.

bedoboember 2008.05.21. 19:19:59
Nagyon jók a képek! Nem is gondolná az ember, hogy ebből a műanyagdarabból ilyen jön ki :D
A biznisz meg szerintem abban van, hogy ezt 10 éves gyerekek csinálják szinte ingyen, így egy ezres nagy tételben sokat jelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...