2008. május 27., kedd

Micimackós AGFA képek

Íme, itt látható az AGFA gyártmányú Micimackós műanyag fényképezőgép kibelezve. A szerkezet fotózás közben nem okozott túl nagy csalódást, igazából szimpatikus jószág, azt az egyet leszámítva, hogy hiába van rajta vakut bekapcsoló gomb, mintha nem is lenne, mert a vaku minden képnél villant.

A gépet három nagyobb darabra lehet szétszedni, és úgy néz ki, hogy kis extra akaraterővel újra is lehetne tölteni, mert a pöckök, amik tartják a darabokat, nem törtek le. Így sötétben bele lehetne csavarni egy filmet, és vissza is lehetne pöccinteni a darabokat.

A szerkezet előlap nélkül
Ide van bedugva a film
A Micimackós előlap
Műanyag
Elsütőgomb, filmszámláló
Áramkör, dióda

A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy szétszedéskor egy figyelmetlen mozdulat következtében úgy megrázott a vaku miatt bennemaradt áram, hogy csillagokat láttam. Aki ért a fizikához, vagy mihez, az tudja, miféle áram bújkál ilyenkor, a magamfajta műkedvelő csak a figyelmeztető feliratokat látja, amelyek minden ilyen szerkezeten ott szerepelnek.

A papírképek szkennelése egy kicsit furcsa lett, mintha életlen lenne, a fű pedig zöldebb. Itt van öt kép, az egyiken vadkacsák lapulnak a fűben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...