2009. december 20., vasárnap, 13:00

Metsző hideg, lyukkamera

Leesett a hó, itt a hideg, valami miatt mindig ilyenkor jön rám az outdoor lyukkamerázás. Az ember megfagy a hidegben, amíg lassan számol magában 180-ig, (három perc expozíciós idő), majd a sötét, jéghideg kamrában görnyedezik a vegyszerek felett. Ez biztos nagyon jó dolog, és cseppet sem önsanyargatás.
Szerencsére még megvan a tavalyi eszköz, hozzá se kellett nyúlni, jól működik az idén is. A vegyszerek se fagytak meg a hidegben, igaz, kicsit tovább tart a papírkép előhívása a hideg lötty miatt, de annyit ki lehet bírni.
Dobozos lyukkamera tálcán
Fixírben áznak
Itt vannak a képek, nagyjából "percekkel" a Nagy Hóesés előttiek. Pont volt egy szánkó az udvaron, így adódott a téma: lyukkamerázzak szánkót. Ez azért lehet hálás téma, mert mindenféle különös nézőpontokból lehet fotózni, például alulról. Márpedig szánkót alulról ritkán látunk. Mondhatnánk ezt fényképészeti koncepciónak is, de a nyers igazság az, hogy a dobozos lyukkamerát csak a földre lehet rakni.

Lyukkamera
Lyukkamera
Lyukkamera
Lyukkamera
A negyedik kép azért olyan furcsa, mert a három perces expozíció közben a szél folyamatosan mozgatta a dobozt. Az összes werkfotó meg itt látható.

Hasonló régebbiek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/