2008. szeptember 20., szombat

Diana+ és az első őszi képek

Ősz lett, bár ezt nyilván nem innen tudja meg az olvasó. Délelőtt nem sütött a nap, kipróbáltam, hogy néznek ki a pocsolyák, a nyirkosság, meg a csatakos levelek a papírnegatívos képeken. Erre a célra a Diana+ tűnik a legjobb választásnak, könnyű beleszabni a fotópapírt, és könnyű ki- és becsukni a hátlapot. Viszont új papírhívó vegyszert kellett pancsolnom, mert a régi már olyan barna lett, mint egy tea. Szerencsére a fixíroldat gyakorlatilag akármeddig bírja, az nem romlik meg. Az alábbi verkfotókon a fényképezési művelet néhány fázisa látható.
Szerencsére a gép nem túl kényes, bátran lehet használni ilyen sáros-nyirkos módon is, igaz, a szakadó esőbe nem merném kirakni.

Diana+ a földön ül
Diana+ akcióban
Negatívok a fürdőszoba csempén szikkadoznak

Akkor nézzük meg, milyen képek születtek. A legszebb ez a hervatag virágokat ábrázoló műanyag asztalos kép lett, de nekem tetszik a második is, ahol a bejárati kapu tükröződik a pocsolyában. Az esernyős, a hatodik, nem lett olyan attraktív, mint amilyennek előtte gondoltam.


Áthozott kommentek:

sebestyén laci - http://www.sebestyenlaci.freeblog.hu 2008.10.12. 00:44:33
Nagyon szép képek, gratulálok. Nekem is van egy dianám, szuper kis masina.
Csinálj még sok ilyet

szia

L

3 megjegyzés:

  1. Szió!

    Nagyon szépek a képek, gratula!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol kapok olyan álványt ami jó a Diana-hoz? (ami pl a fotón van)
    Köszi!

    A.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Bármilyen "hivatalos" fotóállvány jó hozzá, amiket a fotósboltokban lehet kapni, szabványos állványmenet van a gép alján, szerencsére.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm! :)

    A.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...