2008. szeptember 22., hétfő

Lubitel 166B estefelé

Amikor a minap a csináltam egy néhány fekete-fehér képet a Dianával, eszembe jutott, hogy a Lubitel-t még ki se próbáltam ezzel a fotópapíros módszerrel.
Nosza.
Kézbevéve a gépet, elsőre látszik, hogy ez eggyel komolyabb dolog, itt rendesen bele tudok nézni a keresőbe, hovatovább élességet is állíthatok, sőt, kioldózsinórral kifejezetten kényelmes a hosszú záridő. Az ugyan egy kicsit fura, hogy az öt-hat méterre lévő tárgyakat élesre állítva a skálán 15 méter látszik, de cserébe nem tudhatom, hogy melyiknek higyjek.

Felülről kell belenézni és a szürke körben élességet állítani

A műveletet hat óra körül kezdtem, a végére elég erőteljesen szürkülni kezdett, az utolsó képen az látszik, hogy a megduplázott expozíciós idő (20 másodperc, 5.6-os blende) is csak ilyen sötét képre volt elegendő. Viszont meglepő (vagy nem is olyan meglepő) módon a negatív szebb lett, mint a pozitív, ezért ezt ideraktam előre, tessék. Száradó törölköző, imazászlók, szék, asztal. A nyolcadik képen ugyanez pozitívban.

Figyelemre méltó lehet a második kép, amelyiken macska uraság táplálkozásából lesünk el egy tíz másodpercnyi időt, földrerakott géppel felvételezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...