2008. augusztus 6., szerda

Goldenblog nyafogás

Hiába volt a jelölés, a Goldenblog Magasságos Zsűrije szerint a Lomolitos Blog nem üti meg azt a szintet, amellyel be lehet kerülni a legjobb 82 fotóblog közé. Van ilyen, ez nyilván hájjal kenegeti az ember hitét, és szinte szárnyakat ad a további lelkes munkához, ugye. Persze nem tudhatjuk, hogy mi vezérelte az akaratot, amely kihúzott bennünket a nevezési listáról, úgyhogy ne is nyarvogjunk tovább, fogadjuk el, hogy egy vödör szart ér a munkánk.

Tápászkodjunk fel, verjük le magunkról a port, és álljunk egy kicsivel arrébb, hogy a következő már ne érjen el bennünket, és fotózzunk éppen aktuális kedvünk, avagy kedélyállapotunk szerinti képeket.

Gép: Diana plus, nyersanyag: negatív fotópapír, szkennelés, expozíciós idő: 8 perc
Gép: Diana plus, nyersanyag: negatív fotópapír, szkennelés, expozíciós idő: 6 perc
A képekre kattintva nagyobb verzió...

[UPDATE]
Egészen váratlanul, első kézből kapott információ került napvilágra a goldenblog blogján arról, hogy mi is történt a zsűrizésen. Íme, a meglepő magyarázat:

goldenblog - 2008.08.12. 11:43
http://goldenblog.hu
Kedves Lomolitos!
A te blogod okozta a legnagyobb fejfájást a zsűrinek! Ugyanis ez, a mi értelmezésünkben inkább egy tematikus blog - a fotózásról szól, nem képeket válogat. Ez így inkább a hírkategóriába illett volna, viszont az már lefutott. Sorry, kár érte, kár, hgoy nem jelölted oda is.

Természetesen nem értem. A zsűri szerint tehát egy blog, ami kizárólag fotózásról szól, tematikusan, az nem fotóblog. Mivel tematikus. A fotóblog az, ami "képeket válogat". Ki érti ezt... :)
Persze ne legyünk telhetetlenek, ez a magyarázat még mindig sokkal jobb, mintha azt írta volna, hogy "azért nem kerültél be, mert egy idegesítő, tehetségtelen szarházi vagy."


Áthozott kommentek:

kaloz - www.kernelpanic.hu 2008.08.06. 23:04:23
Ugyan, ugyan, gondolj inkabb a sok lelkes olvasora, akik probalgatjak meg finomitgatjak a buhera-trukkoket meg lyukkamerabuzulnak meg hasonlok.
A GoldenBlog amugyis arra jo, hogy ha nem nyersz, rajossz, hogy csak trendi fos, ha meg nyersz, akkor is rajossz, hogy tulajdonkeppen szart se ér :-)

Gyulus - http://lomolitosblog.blogspot.com/ 2008.08.07. 00:08:04
Köszi a biztatást. :)
Nem is nyerni akartam, de legalább az a nyomorult lista...

dincsi - http://www.fotonlog.hu 2008.08.07. 10:55:53
Fel a fejjel. Néha rájön az emberre a nyomorgás, hogy vajh miért nincs egymillió olvasója egy évben, mint egy szar angol nyelvű blognak, vagy niért nem kap elismerést a glodenblogon. Ezek szar napok.

A jobb napok azok amikor rájövünk, hogy hasznosat csináltunk, valakinek örömet szereztünk. Mondjuk amikor te megemlítetted, itt, hogy az általam készített Silicosaur PhotoFX-et használod, vagy remélem neked az, hogy nélküled ez a cikk nem jött volna létre: www.fotonlog.hu/2008/07/lyukkamera-ksztse-digitlis-tkrreflexes.html

Szóval további szép képeket kívánok.

bodzasfanta - http://bodzasfanta.freeblog.hu 2008.08.16. 12:17:04
Hajrá! Ne foglalkozz a Goldenbloggal...

dawn - http://dawn.freeblog.hu 2008.08.17. 10:07:29
goldenblog sux, photos rocks!

3 megjegyzés:

  1. Gyulus!

    Hogyan értékeled az idei Goldenblog végeredményét?

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából ugyanúgy, ahogy mások. Az valódi fotósok arculcsapása, ahogy valaki olyan jól fogalmazta.
    Szerencsére én nem vagyok valódi fotós, így engem nem csaptak arcul, főleg azért, mert én nem is vettem részt benne. :)

    VálaszTörlés
  3. A kategóriák közti mizériát én se értettem soha. Hogy konkrét példával éljek a Rossz PC Játékokat (amely szórakoztató videókat mutat be szar játékokról), az IT kategóriába került, ahol természetesen semmi esélye, ugyanis az IT-be olyan blogokat érdemes nevezni, amellyek kokrétan a számítástechnikával foglalkoznak. Az hogy téged nem a fotóblogba szerettek volna berakni banális baromság. Nekem pl ha lenne egy fotóblogom eszemágába se lett volna a hír kategóriába jelölni, maximum akkor ha a blogom FŐ célja az, hogy a legújabb fotozásitechnikákat ismertessem a kedves olvasókkal.

    A másik dolog pedig indokolatlannak és marhaságnak tartom azt hogy pl a komplex-be csak azok a blogok juthatnak be akiket a legtöbben neveztek. Szerintem egy olyan blog amely 3 éve üzemel, létrejött egy nagy olvasottsági tábora, annak lesz kb 500-600 nevezése, míg egy olyan blog ami alig egy éve üzemel, de hasonló szinvonalat (sőt meglehet sokkal jobb írásokat publikál) üt meg, befog jutni? Francokat. Ennyit erről.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...