2008. július 8., kedd

Vízalatti fotók

Lett nekem egy viszonylag jó vízalatti kütyüm, profi vízhatlan burok, nyitható, zárható, a fényképezőgépben pedig cserélhető a film. A gép kinézetre hasonlít az eldobható masinákra, eltérés az, hogy ennek 8-as a blendenyílása, és az írás szerint két lencséből áll az objektívja. A záridő 1/100. A gyárilag belerakott film 800-as.

A képek Miskolc-Tapolcán, a barlangfürdőben készültek. Vízalatti kamerával fényképezni nem könnyű, legalábbis annak, aki még azelőtt sose próbálta. Előfordul, hogy a képen csak egy nagy elmosódott homály látszik, esetleg gazdátlannak látszó kalipmáló lábak. Ráadásul figyelni kell a fényre is, nálam például hiába volt 800-as film, csak a vakus képek lettek jók, abból is csak néhány. Igaz, hogy a barlangfürdőben viszonylagos sötétség uralkodik, de sok helyen van éles vízalatti világítás.

Végül itt látható néhány kép a masinától.

Vízalatti
Műszerfal
Kinyitva
Kiszedve

3 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon erdekelne hol szerezted ezt a gépet! Illetve tudnál ajánlani( viszonylag ) jó analóg víz alatti gépet? Lányomnak szeretném nyaralásra. Digitális kicsit drága mulatság lenne:) köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Amint a poszt dátumából látszik, ez egy 11 évvel ezelőtti írás. Sajnos nincsenek naprakész információim mostanában az ilyesmikről. De egy gyors kereséssel lehet azért találni:

    https://edigital.hu/egyszer-hasznalatos-fenykepezogep/agfaphoto-lebox-ocean-40027-vizalatti-analog-fenykepezogep-p38870

    https://edigital.hu/egyszer-hasznalatos-fenykepezogep/fuji-quicksnap-marine-analog-vizalatti-fenykepezogep-p156876

    Üdv!

    VálaszTörlés
  3. Szia, köszi, tudom, hogy régi, de gondoltam hátha... igazából személyes tapasztalat erdekelne, hogy ténylegesen melyik használható:)

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...