2008. július 29., kedd

Happy Click Tapolcán

Nem akar ez a blog unalmassá válni, ezért nem is írom le, hogy egy újabb noname eldobható kamera tesztelése folyt a minap Miskolc-Tapolcán. Arról sem beszélek emiatt, hogy a gép neve Happy Click, 2160 Ft-ba került, valamilyen 400-as film volt benne, és szemmel látható volt már a csomagolásából, valamint az alján a feliratból (Made in China), hogy ismét egy szigetelőszalagozott gagyifilmes masinával állok szemben. Agyonhallgatom azt is, (hogy ne legyek unalmas), hogy az előhívott, majd beszkennelt film által nyert képek minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Itt most persze nem fotóművészeti szempontokról van szó, hanem a rideg technikai megvalósulásról. Valószínűleg unalmas lenne, ha leírnám, hogy a Gimp minden színmanipuláló tudására szükség volt ahhoz, hogy valamilyen vadított színű képeket tudjak előállítani.

Sárga eldobható
A kiváló minőségű film

Jelen sorozat a Miskolc-Tapolcán található vendéglátó egységekből szándékozik egy kis csokrot átnyújtani a tisztelt nézőnek. Van benne régóta bezárt, és az enyészet által megevett, valaha büféként töndöklő rozoga bódé, egykor szebb napokat látott söröző, régi fagyizó, amely ma árnyéka önmagának, de van jelenleg is működő büféből, (az ételek finomak és olcsók, az asztalok tiszták, minden van), ilyen-olyan árusból, bizniszből is több. Belengi ezt az egészet a békebeli lángos, a sülthal, és egy szakszervezeti beutaló nosztalgikus érzése.

Azt viszont nem kell elhallgatni, hogy ez a gép az első a Kodak Fun Day óta, amelyet újra meg lehetne tölteni filmmel, ha lenne a képekben valami olyan különlegesség, ami miatt érdemes lenne. Például olyasmi, amit a Lomolitos gép objektívje tud, az a nagyszerű görbület a képek szélein, vagy amit a Diana+ műanyag lencséje művel fényképezés címén. De sajnos itt nincs ilyesmi: a képek csaknem torzításmentesek, nincs mit tenni.

íme, néhány kép a szóban forgó eszközről.

Happy Click
Szigszalagot elfedő borítás
Soknyelvű használati utasítás
A szétszedett gép

Áthozott kommentek:

thedealer - 2008.07.31. 00:03:27
Meg mindig tied Magyarorszag legjobb fotoblogja - tudtad-e?
Ehez nem kell szavazas - a tobbi meg csak savazas.

You'r the best pal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...