2007. december 7., péntek

Szkennelt papírképek

Az előzőekben emlegetett Kodak Fun Day kamera képei elkészültek. Ezúttal papírképek is lettek, és próbaképpen azok vannak beszkennelve. Ezzel a módszerrel jóval több munka van, és drágább is, mint azonnal a filmet szkenneltetni. Viszont első ránézésre is látszik, hogy a képek sokkal szebbek, rajzolatuk finomabb. Igaz, hogy a házilagos szkennelés miatt rengeteg por, piszok kerül a képre, amit fáradságos munkával próbál az ember eltünteni a Clone tool eszköz segítségével. Kilátástalan munka, azt leszögezhetjük. A képeket látva beigazolódott, hogy a 100-as záridő, a 11-es rekesz megkívánja, hogy napsütésben fotózzunk, még 400-as filmre is. A rekeszt és a záridőt persze csak itt most csak saccolom. Tessék, itt láthatók a Kodak képek:

Általánosságban elmondható, hogy az 1300 Ft-os Kodak Fun Day jó konstrukció, masszív, kicsi, jó fogása van. Ha a szép sárga matricát leszedjük, klasszikus fényképezőgép formát kapunk, és ha az utcán kattingatjuk, nem érezzük úgy magunkat, mintha a gyerektől ellopott játékkal fényképezősdit játszanánk.

Mivel vaku nincs benne, így ceruzaelem sem, kicsit könnyű, ami a berázás veszélyét növeli. És mivel Kodak, ezért külön utakon jár. Új filmet tehát nem könnyű beletölteni, de erről legközelebb, fotókkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...