2007. december 3., hétfő

Kodak Fun Day

Újabb single-use kamera kerül a boncasztalra, a Kodak Fun Day fantázianevű készülék. Az ára 1300 Ft, tokkal-vonóval, vaku nélkül. A záridőre, blendenyílásra, de még a betöltött film érzékenységére utaló adatokat sem lehet felfedezni. Viszont nem Kínában, hanem Mexikóban készült. Made in Mexico. Első ránézésre ez egy szimpaikus darab, több okból kifolyólag. Először is szép a matricája, jó ránézni, szinte.

Egy egyszer használatos fényképezőgép értékét az adja, hogy lehet-e többször is használni, ez nyilvánvaló. Nos, ez a Kodak felületesen szemlélve ezt ígéri, mivel láthatóak rajta körben a pöckök, amikkel majd ha elfogy a film, szét lehet nyitni. A kulcskérdés persze az lesz, hogy szétnyitás után lehet-e majd új filmet rakni bele. Kodak termék lévén, nem biztos, hogy ez annyira egyszerű lesz. Ez akkor derül ki, ha megint sütni fog a nap, mivel az eddigi eldobhatós tapasztalataim szerint ezekkel a gépekkel csak napsütésben érdemes fényképezni.

Az újrahasznosíthatóság további fokmérője az, hogy a műanyag zár- és felhúzószerkezet meddig bírja a strapát. Az előzőekben tárgyalt Decathlon-os szerkentyű nem állta ki ennek a próbának a bemelegítő részét sem, mivel még az eredeti filmet sem bírta végighajtani, pedig.

Tehát a dolgunk most annyi, hogy drukkoljunk a napnak, hogy süssön, hogy mihamarabb meg tudjuk nézni, milyen képek kerülnek elő ebből a Kodak masinából.

Ez a gép egyébként alkalmasnak tűnik arra, hogy az objektívet kibuherálva belőle, lyukkamerává lehessen operálni, persze ehhez be kell szerezni egy szerszámkészletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...