2010. május 24., hétfő, 13:51

Közösségi kísérlet - Google Wave

Most, hogy a Google Wave mindenki számára elérhetővé vált, kihirdetek egy kísérleti közösségi fotótevékenységet, ezennel. Arról van szó, hogy létrehoztam egy publikus (bárki számára szerkeszthető) wave-et. Az érdeklődőnek pedig az a feladata, hogy feltöltsön egy, vagy több képet, persze analógról van szó, és odaírja mellé, vagy alá a fotó főbb jellemzőit, és a blogjának az URL-jét.
Elméletileg egy bizonyos idő alatt így összegyűlik néhány kép, amiből majd készül egy poszt.
Google Wave
A képre kattintva kezdheted
Mivel ez a wave publikus, bárki beleírhat bármit, ami egyben azt is jelenti, hogy bárki letörölheti, átírhatja más bejegyzését. Ez alapvetően kerülendő, természetesen, legyünk felnőttek.

Íme, néhány dolog, amit tudni kell, vagy illik betartani:
  • Ha még eddig nem használtad a Google Wave-et, először létrejön a hozzáférésed, amihez mindössze kettőt-hármat kell kattintanod. Ilyenkor nem fogod látni elsőre a szóban forgó fotófeltöltőt, újra a linkre kell majd kattintanod. Ennél bővebben a Wave-ről itt, vagy itt olvashatsz.
  • Képet úgy lehet feltölteni, hogy alul rákattintasz a szürke mezőben a "Click here to reply"-ra, és a fenti gombsorban a gémkapocs ikonra (Add attachment) kattintva feltöltöd a fotót, és írsz is hozzá néhány sort.
  • Csak olyan - filmes géppel készült - képet tölts fel, amiről azt gondolod, hogy majd megjelenhet a LomolitosBlog-on, természetesen az elérhetőségeddel együtt.
  • Ne töröld le, és ne javíts bele más bejegyzésébe. Kommentelni persze lehet.
  • Ha baromságokat írsz, vagy tönkreteszed más munkáját, kitiltalak csúnyákat fogok gondolni rólad.
Ha minden világos, kezdődhet a kísérlet.

3 megjegyzés:

Tamás írta...

Jó az ötlet!

ferencke írta...

tényleg az. ez igy olyan mint egy nyilvános fotoblog. már küldöm is a képet...

Gyulus írta...

köszi, megjött! :)

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/