2009. december 15., kedd

Halszem objektív kedvcsinálónak

Előkerült végre a Lomo Fisheye kamerám is, sőt, film is volt benne. Csak el kellett fotózni azt a pár maradék kockát, és gyorsan beadni.

Lomo Fisheye

Érdekesek ezek a gömbölyű képek, csak az a kérdés, hogy mit kezdjünk velük. Akkor lesz egy kép viszonylag érdekes, ha nagyon közel megyünk valami tárgyhoz, viszont nagyon közelről már pont az nem lesz éles, amit fotózunk. Ha messzebbről fényképezünk, akkor meg szinte minden kép egyforma lesz. Szóval néha lehet játszadozni vele, vagy ha valami koncepciót valósítunk meg, de fő-fő fényképezőgépnek azért ne válasszuk, főleg nyaraláskor fotózandó tájképekhez ne. Előnye viszont, hogy jól lehet nappal szemben fényképezni, (már akinek ez előny) mivel annyi minden rákerül a képre, hogy az a kis nap meg se kottyan, ez látszik a 4-es, meg a 9-es képen.

Nos, miután ilyen jól kedvet csináltam hozzá, nyugodtan kérjetek egy ilyet karácsonyra, jó játékot kívánok hozzá...


Persze vannak ennél sokkal jobb halszem objektívok is, például ez itt: Ricoh KR 10 Super & Zenitar Fisheye Lens: A Perfect Couple!

2 megjegyzés:

  1. Szuper képek! Én inkább azt a másik objektívet kérném karácsonyra :D! Egyébként az m42-es?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a cikkben az objektív K-bajonettes, (mivel a Ricoh KR 10 is az) de a kommentek között lehet olvasni, hogy létezik M42 verziója is.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...