2009. augusztus 10., hétfő

Sérült Lomo LC-A Bécsben

Olvastam valami ostobaságot ma. A szerző azon poénkodik, hogy vett egy Lomo LC-A-t, hogy vigye kajaktúrázni, vagy mi. Nem az a bajom, hogy egy ócska kacatnak hiszi (ennek természetesen az az oka, hogy nem olvasott utána, vagy ha igen, nem hitte el, valamint nem próbálta ki), hiszen mindenki azt tart kacatnak, amit akar. Az érdekesebb az, hogy írásában leműanyagozza, fröccsöntött doboznak nevezi, miközben egy fotót is közöl, amin állítólag az ő saját példánya van. Nos, ha egyszer is fogott volna a kezébe egy ilyen gépet, tudná, hogy nem műanyagból van, fém bizony az istenadta, legnagyobb részén még a mágnes is hozzáragad. Nem tudom eldönteni, hogy a szerző hazudott egy kiadósat, vagy hülyére veszi az olvasót, vagy valaki rásózott egy fröccsöntött fényképezőgép alakú műanyagdarabot.

* * *

Na, térjünk vissza a saját példányomhoz. Amint az előző posztban részleteztem, sajnos tönkrement a felhúzó mechanikája, így csak az alján lévő résbe dugott pénzérmével lehet felhúzni. Gondoltam, az idei bécsi kirándulásra mégis elviszem magammal, legalább kiderül, hogy más baja is van-e. Van. Amint a galériában látszik, valami miatt a képek jó részének a közepe fényt kapott, pedig le volt ragasztva a hátlapja. És az is észrevehető, hogy a közeli képek (80 centi a legkisebb tárgytávolság) nem lettek élesek.

Úgy néz ki a dolog, hogy fényképezőgép javításra szorul, vagy keresnem kell egy másikat.

A felhasznált film egy 2005-ben lejárt 100-as FUJICOLOR Superia Reala volt, a szinek szokatlanul élénkek lettek.

6 megjegyzés:

  1. minel tobbet hasznalom az enyemet, egyre inkabb erzem hogy ez az egyik legjobb fenykepezogep amit valaha gyartottak

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gyulus, elnézést, hogy megsértettem lomós önérzetedet, a fröccsöntött kacattal mintegy (ön)ironizáltam, azokra gondolva nagy szeretettel, akik az LCA-t annak hiszik, vagy hitték valaha. Külön meghatódottsággal olvastam az "ostobaságot" kitételt – a Lomolitos tehát így viszonyul azokhoz, akik a lomográfiával ismerkednek/barátkoznak, arról gondolkodnak. További jó kalandozást, hidd el, hülyére venni nem akartalak, kiadósat hazudni pláne, a blog(oda)t pedig a továbbiakban is szívesen olvasom.
    Üdv: Kispolgár.

    VálaszTörlés
  3. ps:
    a "vigye kajaktúrázni, vagy mi" eredménye pedig a következő néhány nekem kedves – ám talán ostoba – kép lett:
    http://www.filckr.com/photos/kispolgar/sets/72157621951708957/show

    VálaszTörlés
  4. ps2:
    nem megy a link, tehát rövidebben:

    http://bit.ly/zMz7h

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Én nem szeretnék végnélküli vitába bonyolódni, te is leírtad, amit gondolsz, én is leírtam, egál. Lomós önérzetről nem volt szó, műanyag/nem műanyag vonalon futott a dolog.
    A képeid nagyon jók!

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...