2009. február 18., szerda, 22:00

Kodak Instamatic a Budai várban

Ha valami miatt sikerül teljesen rossz képeket csinálnunk (jelen esetben az 1994-ben lejárt 126-os film + a kevés fény miatt), akkor még mindig ott vannak a számítógépes programok, amelyek segítségével valami mást, valami újat hozhatunk létre.
Az itt látható képek eredetije szkennelés után nagyjából értékelhetetlen lett - mivel a nap csak ímmel-ámmal sütött, és egyébként is már délután volt, és a filmet is csak jóindulattal nevezhetnénk nyersanyagnak. De ha ráengedjük a Gimp-ben lévő Auto Equalize filtert, akkor egész tűrhető, ám rettenetesen szemcsés képet kapunk. Ekkor vetjük be a már megénekelt Noiseware Community Edition programot, zajszűrésre. Minél gyengébb minőségű az alapanyag, az efféle erőteljes filterek annál keményebben másznak bele a képbe, így esett, hogy a fenti műveletek ilyen festményszerű, különös képeket eredményeztek.
Az persze más kérdés, hogy ezeket nevezhetjük-e még fotóknak, vagy inkább használjunk rájuk valami más kifejezést. Mindenesetre a színek szerintem nagyon szépek.

4 megjegyzés:

rapi írta...

itt szólok hozzá, de tulajdonképpen bárhová írhatom, el vagyok ragadtatva a kísérleteidtől, és magától attól, ahogy tapasztalataid meg is osztod a néppel. puszillak, és minden jót,
m.

Névtelen írta...

nekem tetszenek a képek.
Ezek végül is fényt is kaptak, vagy csak szimplán film lejárt mivolta miatt vannak a képek széleinél ezek az elszíneződések?

Gyulus írta...

A képek szélei mindig ilyen kékesek. Hogy ez pontosan mitől van, azt nem tudom, lehet, hogy a film miatt. Ha hozzájutok nem lejárt filmhez, akkor kiderül. :)

Unknown írta...

Én a KÉPEK kifejezést használnám rájuk, fotó helyett. De egyébként nagyon hangulatosak lettek :)

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/