2008. december 23., kedd, 12:30

Agfa Le Box lejárt filmmel

Nemrégiben egy kedves blogolvasómtól kaptam egy csomagot, benne három fényképezőgéppel. Az egyik az itt lenn látható Agfa Le Box típusú eldobható kamera volt. A benne lévő film 2004-ben lejárt. A kép a doboz kicsomagolásakor készült.
Agfa LEBOX
Nos, az elkészült képek a várakozásoknak megfelelően kissé halott színeket produkáltak, íme az egyik, szikrázó napsütésben készült darab:
Original
Remek alapanyag ahhoz, hogy kikísérletezzük, hogy a különböző filterekkel, meg pluginokkal (Gimp-et használunk) mit lehet kihozni belőle.
Nézzük rögtön a legkézenfekvőbbet: Colors -> Auto -> White Balance.
Colors - Auto - White Balance
Nem rossz, egycsapásra helyrerántottuk a színek nagy részét, de még mindig egy kicsit halovány. Tegyük rá a már sokszor használt Silicosaur Cross Processing filtert, ami a kereszthívást hivatott szimulálni:
Colors - Auto - White Balance + Cross Processing
Klassz kis lomografikus (lomoid) képet kaptunk.
Nézzünk most mást. Használhatjuk a Colors -> Levels... ablakban az Auto gombot, ami nagyjából ugyanazt az eredményt adja, mint a White Balance. Íme:
Colors - Levels + Auto
Menjünk tovább, tegyük rá erre a képre a kitty.in.th oldalról beszerezhető Lomography effect filtert:
Colors - Levels + Auto
Kaptunk egy jó nagy adag mesterséges vignyettálást (hibás, kerülendő út, hehe) és még élénkebb kék eget. A kép közepe beégett, ahogy kell.
Végül, de persze nem utolsó sorban itt van a sokszor és jól használható a Colors -> Auto -> Equalize filter, ami bizonyos színvilágú képekből ilyen vad dolgokat képes létrehozni, pedig az eredeti, halványkék képre alkalmaztuk:
Colors - Levels + Auto
Természetesen ezek itt csak bemutató jelleggel, mondhatni kedvcsinálónak készültek, a lehetőségek tárháza, ahogy mondani szokás, végtelen, sőt, hogy megtoldjam még egy modoros frázissal, a lehetőségeknek csak tulajdon kreativitásunk szab határt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/