2008. december 23., kedd

Agfa Le Box lejárt filmmel

Nemrégiben egy kedves blogolvasómtól kaptam egy csomagot, benne három fényképezőgéppel. Az egyik az itt lenn látható Agfa Le Box típusú eldobható kamera volt. A benne lévő film 2004-ben lejárt. A kép a doboz kicsomagolásakor készült.

Agfa LEBOX

Nos, az elkészült képek a várakozásoknak megfelelően kissé halott színeket produkáltak, íme az egyik, szikrázó napsütésben készült darab:

Remek alapanyag ahhoz, hogy kikísérletezzük, hogy a különböző filterekkel, meg pluginokkal (Gimp-et használunk) mit lehet kihozni belőle.

Nézzük rögtön a legkézenfekvőbbet: Colors -> Auto -> White Balance.

Nem rossz, egycsapásra helyrerántottuk a színek nagy részét, de még mindig egy kicsit halovány. Tegyük rá a már sokszor használt Silicosaur Cross Processing filtert, ami a kereszthívást hivatott szimulálni:

Klassz kis lomografikus (lomoid) képet kaptunk.

Nézzünk most mást. Használhatjuk a Colors -> Levels... ablakban az Auto gombot, ami nagyjából ugyanazt az eredményt adja, mint a White Balance. Íme:

Menjünk tovább, tegyük rá erre a képre a kitty.in.th oldalról beszerezhető Lomography effect filtert:

Kaptunk egy jó nagy adag mesterséges vignyettálást (hibás, kerülendő út, hehe) és még élénkebb kék eget. A kép közepe beégett, ahogy kell.

Végül, de persze nem utolsó sorban itt van a sokszor és jól használható a Colors -> Auto -> Equalize filter, ami bizonyos színvilágú képekből ilyen vad dolgokat képes létrehozni, pedig az eredeti, halványkék képre alkalmaztuk:

Természetesen ezek itt csak bemutató jelleggel, mondhatni kedvcsinálónak készültek, a lehetőségek tárháza, ahogy mondani szokás, végtelen, sőt, hogy megtoldjam még egy modoros frázissal, a lehetőségeknek csak tulajdon kreativitásunk szab határt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...