2008. november 30., vasárnap, 1:00

Kinon fényképezőgép Taiwanból

Ezt a fényképezőgépet a Vaterán vettem 499 Ft-ért, plusz postaköltség, együtt sem volt ezer forint. Az ember néha megkíván egy-egy ilyen távolkeleti műanyag gépet, főleg akkor, ha ilyen különleges áron kínálják. Íme, a kibontás pillanata:
KINON RX-7
A Kinon név "jól cseng", a google-vel rákeresni viszont kilátástalan, mivel az összes Nikon és Canon gépet megtalálja ehelyett. Az egész interneten végülis egyetlen egy olyan oldalt találtam, ahol ehhez hasonló gépeket lehetett látni, onnan tudom, hogy Taiwan-ból származik.
KINON RX-7
Bugyuta kinézet
KINON RX-7
Filmszámláló és exponálógomb
KINON RX-7
Négyféle blendenyílás
KINON RX-7
50 mm-es objektív
KINON RX-7
Hátulnézet
KINON RX-7
Vakuval is működik
Sajnos a záridőről semmilyen információ nem áll rendelkezésre, szemre körülbelül 1/100 lehet, viszont négy blendenyílás közül választhatunk: 6, 8 11, 16. Új film betöltése után a filmszámláló tárcsát kézzel kell beállítani 1-re, úgy, ahogy a Szmena 8-nál. Egy 400-as Kodacolor VR Plus filmmel próbáltam ki. A képek egy részén a Margit-híd és környéke látható, reggeli napsütésben. Később egy vakut raktam rá, a többi kép így készült.


Igazából a képeken semmi különleges sincs, a színek eléggé kékesek és sárgásak lettek, van emiatt némi utómunkálat rajtuk, de azt még nem tudom, hogy a Kodak film miatt, vagy az új szkenner tud ilyet. Ez majd később fog kiderülni.

5 megjegyzés:

Pepyta írta...

az első és a harmadik kép nekem kicsit fura, olyan, mintha egy tükröződő üvegfelület mögött lőtted volna őket (koszos/karcos obi esetleg?), a többi viszont nem rossz. használd egészséggel ;)

Gyulus írta...

Szia! Azokat a köröket egyszerűen a szembesütő nap okozza. A különböző objektívek másképp reagálnak erre, ez éppen így, és szerintem ez nem rossz, bár nekem is meglepetés volt.

Névtelen írta...

érdekes, a szmena szimbol is hasonló karakterű képeket készít

Névtelen írta...

A 4.-5.-6. a legjobb ebből a sorozatból!
Az első kép is nagyon tetszene, a sejtelmes parlamenti képpel, csak a nap pont bezavar. Látom azért ennek a fényképezőgépnek is olyan mezei keresője van. :D

Gyulus írta...

Igen, hasonló keresője van, mint egy Szmenának, mivel 50mm-es az objektívje, nem is kell módosítania semmit a látószögön, valószínűleg ebben is egy sima plexitömb van.

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/