2008. június 19., csütörtök, 22:00

Lomo LC-A, a fényképezés kedvéért

A közeli ALDI nevezetű bolt, vagy szupermarket, ami nemrég nyílt, filmet is árusít. Mégpedig Kodacolor VR Plus 200-ast, hármas egységcsomagban. Az ember beteszi a kosarába, beütik a pénztárnál, kifizettetik, és kész, tarsolyban a három darab 36 kockás film.
A legtöbb képet úgy próbáltam fotózni, ahogy illik egy ilyen Lomo LC-A-hoz, vagyis nem különösebben komponálva, legtöbbször a keresőbe se nézve, csípőből, lomósan. Az objektív legkisebb távolsága, amit be lehet állítani, az 0.8 méter. Ilyenkor a közeli dolgok élesek lesznek, a távolabbi részek pedig nagyon szépen elmosódnak.


Fogalmam sincs, hogy a "hivatalos" LC-A képeken hogyan csinálják az élénk színeket, nálam a szkennelés után mindig csupa fakó az összes kép.
Lomo Lomo
Ahogy itt látszik, az első kép az, amit a szkenner kiad magából, a második pedig az, amit Gimp-pel némileg feltupíroztam. Ezek az effektek a többi képen is rajta vannak.

Áthozott kommentek:

dincsi - http://www.fotonlog.hu 2008.06.20. 00:29:48
Jók lettek a képek, nekem főleg a bicaj és egy-két vonatos tetszett. Elárulod, hogy hogyan babráltad meg a képeket?

Ez eleve digitális képre is jó kis lomo look effekt lenne.

Gyulus - http://lomolitosblog.blogspot.com/ 2008.06.20. 09:01:21
A babrálás sokféle lehet, a legfontosabb a "Curves", vagy a "Levels" használata, amivel a színeket lehet élénkíteni, és a képet kontrasztosítani. Ilyenkor néhány finomabb árnyalat elveszik ugyan, de a kép sokkal élettelibb lesz. Ezután néhány képnél lehet a Gimp "Auto Equalize" effektjét használni, valamint az egyszer már bemutatott "Silicosaur CrossProcessingFX" szűrőt is.
Régebbi hasonló képek itt láthatók:
http://lomolitosblog.blogspot.com/2008/03/lomo-lc-s-kereszthvs-szimulcija.html
Persze lehet a neten találni (legalábbis a Gimp-hez) többféle lomo filtert, sőt, még kifejezetten Holga filter is van, ez egészen döbbenetes eredményt képes produkálni.

clockwork_orange 2008.06.20. 22:55:46
nem lehet, hogy szkenner dolog?

de lehet, hogy titokban ők is minőségi filmet használtak :D

dawn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/