2010. március 10., szerda

FX-Foundry: hazudjunk kereszthívást

Nemrégen megjelent egy scriptgyűjtemény a Gimp-hez, az FX-Foundry, jó nagy mennyiségű hasznos filterrel, effekttel, meg ilyenekkel. Mindenkinek érdemes kipróbálni, annak ellenére, hogy valószínűleg a felhozatalnak legalább 80 százalékát soha nem fogja használni.
Érdekes viszont a Cross processing effect, amelyiknek a segítségével azt hazudhatjuk a fotóinkról, hogy kereszthívásos képek.

(Újszülött olvasók számára azért ideírom, hogy a kereszthívás az, amikor diára fotózunk, és a filmet negatívként hivatjuk elő. Ettől érdekes színeket kapunk, dióhéjban. Bővebben itt.) Persze én nem akarok hazudni, és elárulom, hogy ezek a képek itt lent egy kutya közönséges 400-as Kodak negatívra készültek, és arra hivatottak, hogy kísérleti nyúl gyanánt bemutassák, hogy is néz ki ez az Cross processing effekt. Jól.

Az látszik, hogy a képek elzöldültek, ahogy illik, a világosabb részek beégtek, a sötétek meg még sötétebbek lettek. Persze a zöldes árnyalatot megváltoztathatjuk, de nem véletlenül ez az alapbeállítás, egy tisztességes kereszthívott képnek így kell kinéznie. Például itt, vagy itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...