2009. december 22., kedd

Lapszemle: Konica waiwai - eldobható nagylátószögű kamera

A Lomography.com-on jelent meg egy írás erről a szimpatikus kis darabról, iamwen tollából. A megnyerő külsejű gépet egy 17mm-es nagylátószögű műanyag lencse teszi különlegessé. Remek gép, amint a szerző írja, kereszthívásos diával főleg:

Amikor tele van csúszdával és kereszt, feldolgozott, a színe élénk és gyárt erős hatást matrica napos időben. A műanyag lencse létrehoz egy álmodozó, lágy fókusz érezni.

Forrás: www.lomography.com

A videón, amin az újratöltést látjuk, egy kellemes fehér zsinór lóg ki a kamerából, valószínűleg egy jó kis "B" záridős buhera eredményeképpen. Maga a videó nem túl informatív, mert pont az újratröltést nem látjuk, ehelyett végigasszisztáljuk a 36-os film visszatekercserését kockáról kockára.

Érdekesség még, hogy az objektív körül egy tükör van, egyrészt önarckép fotózására való, másrészt ebben nagyjából látszik, hogy mi lesz a képen, ha a téma felé fordítjuk (gondolom a kereső itt sem ad pontos látványt).

A technika újratölti a kamera az új film, nekem van újra tölteni az eldobható kamera a több mint 20-szorosára ellátás, és még mindig úgy néz ki újat.

Vagyis már vagy 20-szor újratöltötte, de még mindig olyan, mintha új lenne.

Forrás: www.lomography.com

Érdemes megnézni a képeket itt, de a flickr is tele van... Kár, hogy csak a távolkeleten lehet hozzájutni.

4 megjegyzés:

  1. Rendben Gyulus !
    hol tudunk mi ilyet venni ?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Úgy látom, az ebay-en például lehet: http://goo.gl/6glm

    VálaszTörlés
  3. Hello !

    Kicsit közelebb nem lehet ?
    Apropó ! Ez fényképező ez régebbi vagy most is létező termék ?

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Ez a poszt egy "lapszemle", amely egyszerűen bemutatni szándékozta ezt a gépet. Sajnos nem tudok róla többet én sem, csak annyit, amennyit a hivatkozott oldal mond, és amit az interneten lehet találni róla.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...