2008. június 30., hétfő

Colorsplash egy kiállítás megnyitóján

Szombaton zajlott le a Fiatalok Fotóművészeti Stúdió új tagjait bemutató inFÚZIÓ című kiállítás megnyitója a margit-szigeti Holdudvar Galériában. Ha az ember elviszi a Colorsplash kameráját, és próbál jól bemozdult színes képeket csinálni, akkor a 36 kockás filmből biztos sikerül jónéhány, amit érdemes megmutatni. Legtöbbet a csillogó poharakat színes fénnyel megvillantó képektől vártam, de azok nem lettek túlságosan érdekesek. Nekem legjobban ez a lenti tetszik, ahol ketten néznek egy falra akasztott képet.

A sorozat vége felé olyan képek láthatók, amik az esemény után a Margit-szigeten, és a hídon készültek, a lámplák fényének éles, elúszó lenyomata véletlenszerű, és izgalmas képeket eredményez. Lomófíling, hogy mást ne mondjak.

Sajnos a Colorsplash kamerával készült képkockák mérete nem egyezik meg az általánosan elfogadott 24x36-os mérettel, egyrészt keskenyebb, másrészt ferde a teteje az összesnek. Emiatt kellett a bevett gyakorlatommal ellentétben körbevágni a képeket. Kicsit túlzás volt a képek jobb, vagy bal szélén az a fél centis fekete csík.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...