2008. február 9., szombat

FUJIFILM QuickSnap, a megbízható

Íme, egy újabb FUJIFILM QuickSnap gép. Maga a műanyag fényképezőgép ugyanaz, mint a régebben tárgyalt farmernadrágos, csak éppen fekete, és más a papírtasakja. Szivárványos, tavaszi, nyári szinek. A tudnivalók: 400-as FUJI film van benne, az objektív 32 mm-es, a záridő fixen 1/125, a blendenyílás pedig 10-es. Ez a konstelláció pontosan megfelelő arra, hogy például ilyen kellemes februári napsütésben jó képeket tudjunk készíteni.

A készülék eleje
A hátlapra nyomtatott használati utasítás
Tasak megbontva
Itt alul kell a filmet kicsusszantani

És most lássuk a képeket. A megszokott házak és egek mellett sikerült lefotóznom egy szembejövő kóbor kutyát is. A kép lehetne jobb is, de az biztos, hogy a talajszintről végzett "meglepett-kutya-nézés" fényképezésében még vannak lehetőségek.

Sajnos a hamisított FUJI kamera kapcsán kiderült, hogy ezt a gépet nemigen lehet újratölteni anélkül, hogy össze ne törnénk. Kár, mivel ez a típus a legjobbak között van ebben a kategóriában. Igaz, nem is olcsó, ez a darab például 3890 Ft-ba került.

Érdemes megnézni a FUJIFILM website-jait a Quicksnap témakörében, úgy tűnik, ez az iparág igen előkelő helyen áll náluk. Újrahasznosítás, recycle, reuse, ilyesmik.
http://www.fujifilmusa.com/JSP/fuji/epartners/quickSnapsHome.jsp
http://www.fujifilm.eu/products/analogue_photography/quicksnap/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...