2008. január 10., csütörtök

FUJIFILM QuickSnap Jeans? Eldobható...

A FUJIFILM QuickSnap Jeans géppel jó érzés fényképezni, jól kezelhető a vaku, könnyű felhúzni, és mint kiderült, igen jó minőségű képeket csinál, azonkívül a képek széleinél szépen görbülnek az egyenesek, megvan az a kis vignyettálás is, ami egy ilyen gépnél elengedhetetlen, csak egy baja van: egyszerűen lehetetlen újratölteni. A Fuji ezt jól kitalálta...

De először nézzük a képeket. Láthatjuk a szokásos körúti házakat, az ellenfényt, az eget kopasz fákkal, és egy kevés havat is. A filmszkennerrel legyártott képek színeit egy kicsit élénkítettem, kontrasztosítottam, hogy jobban látható legyen a képeken, hogy ezek bizony elég jó kvalitású képek, már amennyire egy eldobható fényképezőgéptől ez elvárható.

A papírfarmer levétele után a masina úgy néz ki, mintha elfelejtették volna befejezni. Lyukak, pöckök, furatok, vájatok mindenütt, még a vakuhoz tartozó elem mélyedésének sincs teteje. Miután a kék előlapot lepattintottam, kiderült, hogy az csak "díszítés", maga a fényképezőgép teljes egészében a fekete hátsó részben található, a visszatekercselődött film pedig a nagy hengerből csúsztatható ki, a henger aljának kinyitása után. Tovább bontani a szerkezetet annak megrongálása nélkül lehetetlennek tűnik. Vagy csak én nem vettem észre a lehetőséget. Ezúton gratulálok a Fuji-nak, ez az első olyan egyszer használatos gép, ami tényleg annak tűnik, ezt nem fogja minden jöttment buherátor újrahasznosítani a tudtuk nélkül.

Íme, néhány kép a szétszedett farmernadrágos Fuji-ról:

A kék kaszni
A szerkezet belülről
A hengerből ki lehet csúsztatni a visszatekert filmet
>
A vaku szerkezete
Az objektív, a kereső és a zárszerkezet
Műanyag darab
A filmszámláló
A kereső optika

Ha valaki tudja, hogyan lehet leszedni a ketyere hátulját úgy, hogy hozzá lehessen férni ahhoz a részhez, ahol a film halad, kommenteljen ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...