2010. február 22., hétfő, 7:00

Polaroid Citadella

Ahogyan a Buzz-on közhírré tettem, vasárnapi séta a Gellért-hegyre, a Citadellához. Persze a sétát nem úgy kell érteni, hogy gyalog fel odáig. Nem, a 27-es busszal egészen magasra fel lehet jutni, onnan meg már könnyű a Szabadság szoborig felmennni. Már ha egyáltalán még ma is így hívják, nem tudom pontosan. Jól sütött a nap, ezért szinte kötelező volt a fiókban tartogatott Polaroid csomagot magammal vinni. Sajnos a szóban forgó csomag ára... mindegy, nem is mondom inkább.
Előhí...
...vódik
A Citadella érdekes hely, esszenciálisan egyesíti magában mindazt, amit "turistalátványosság" néven elképzelünk, és jobb pillanatainkban igyekszünk elkerülni. Rengeteg ember, főleg külföldiek (japánok, olaszok, angolok, vagy legalábbis angolul beszélők), emeletes busz, matyóhímzés, köcsög, képeslap, taxi, cityráma, és méregdrága Nikonok különböző nyakakban.
Ennél siralmasabbak a gigantikus mellékszobrokra felmászó, és onnan hülyeségeket vicceseket lekiabáló félkegyelmű látogatók, de érdemes megemlékezni a hely "főterének" egyik sarkában megbúvó bodegáról is, ahol szinte első osztályú éttermekéhez hasonló árakon lehet például termoszból kifröcskölt kávét inni állva (nem ittunk). Ugyanitt eldobható Kodak fényképezőgép, 5000 Ft-ért.
Mindenesetre a kilátás miatt még mindezek ellenére is érdemes felmenni.
A képek itt láthatók, kicsit kékes lett az összesnek az árnyalata, gondolom egyrészt a hideg miatt, másrészt a februárban szokatlan kék ég miatt.


6 megjegyzés:

DeVill írta...

És gondolom még jól le is volt járva az a polaroid kazetta... (Már csak azért is mert tudtommal már az a kazetta is lejárt ami utoljára gurult le a gyártó sorról) :D Lehet ez is közrejátszott a kékes szinben :)

zero írta...

Ha jól értesültem hamarosan újra kaphatóak lesznek a 600-as és az sx70-es polaroid filmek :) én mindenesetre alig várom :)

Gyulus írta...

Tavaly szeptemberben járt le, de ellenpéldaként itt egy másik kép, ami viszont szép meleg sárgás lett: http://twitpic.com/15tsu7

DeVill írta...

Zero > pont tegnap neztem utana! Mar kapni ujra! Igaz direkt lomositott kiadas. Lejart hivo anyagbol keszulnek! Itt a cim: http://shop.the-impossible-project.com/

Gyulus > jah... hat a lejart film szepsege, hogz kiszamithatatlan

Névtelen írta...

Meg tudod mondani nekem,hogy hol vetted a filmet? :) Köszi

Gyulus írta...

Szia, általában a Puskásnál, a Mammutban lehet kapni.

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/