2009. november 23., hétfő, 7:00

Esti Diana

Szerencsére a Dianán van "B" záridő, így lehet vele este is fényképezni. Igaz, hogy ilyenkor állványra kell szerelni, (van az alján menet az állványhoz, de nekem meg nincs állványom) vagy le kell támasztani valahova, mert az exponáló gombot hosszasan nyomva kell tartani. Ezek a képek itt körülbelül 4 másodperces idővel készültek, különböző szilárd tereptárgyak segítségével.
Éredekes, hogy az ilyen hosszú záridős képeknél valami kóbor tükröződés beesik a filmre, ez szinte minden képnél határozottan látszik. A legélesebbek azok a képek lettek, ahol a gépet valamilyen vízszintes felületre tudtam letenni, vagyis inkább leszorítani, ilyenkor egyáltalán nem mozdult be. Ilyen a negyedik, a kilencedik és a tizenkettedik kép.
A legkülönösebb a hatodik kép lett, ez úgy készült, hogy hat vagy hét darab fél másodperces expozíció készült ugyanarra a kockára kézből.


3 megjegyzés:

Unknown írta...

Elmondható róla, hogy karakteresen szar képeket csinál :)
Az első két képen a fényudvar külön tetszik.

she írta...

milyen exponalasi idovel keszultek a kepek?

Gyulus írta...

Bele van írva a posztba, az első bekezdés végén: "Ezek a képek itt körülbelül 4 másodperces idővel készültek, különböző szilárd tereptárgyak segítségével." Ennél pontosabb adataim sajnos nincsenek.

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/