2009. november 14., szombat, 20:00

Dráguló Polaroid - de legalább még van

Polaroid képeket számítógépen nézni olyasmi, mint véres háborút hírnöktől végighallgatni. Jó, jó, de nem az igazi. A polaroid képeket kézbe kell fogni, lapozgatni kell. Át kell élni, mint a háborút, már elnézést.
Kézben tartva jó...
...hogy közelről lássuk
Polaroid Spice Cam
Kép a képben
Szóval egyszercsak váratlanul kisütött a nap. Gyorsan elrohantunk, hogy az elfekvő polaroid csomag fenekére nézzünk, kihasználva az ajándékba kapott napfényt. Megjegyzem, hogy egy 10-es csomag ímmár 6490 Ft-ba kerül, tehát a képek darabja közelíti a 650 Ft-ot. Nem piskóta, de megéri. A digitális nyomogatós világban már az is külön élmény, hogy az exponáló gomb elsütéséhez fizikai erőre van szükség, nem beszélve arról a csatazajról, ami a papírkép kijövetelekor hallatszik. Nem az a lesifotós eszköz, az már biztos.


Aki az utolsó két képet látva kérdőn felvonja a szemöldökét, annak elárulom, hogy egy alkalommal a fényképezőgép leesett a földre, és utána, mivel nem lehetett exponálni vele, mindent létező bizgentyűt (3 darab) nyomkodtam, állítgattam, kinyitottam, becsuktam, erre megjavult. És a két szóban forgó képet produkálta, de hát ilyennek is kell lennie.

6 megjegyzés:

Iamesh írta...

Jók a képek, az utolsó kettő a legjobb! :D
Egyébként úgy tudom, hogy újre kezdikgyártani a polaroid nyersanyagokat egy összefogás hatására! Talán így olcsóbb lesz,vagy pont ezért drágul?

Iamesh írta...

http://www.the-impossible-project.com/

Unknown írta...

Igen, ezt az újrakezdést én is ismerem, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Tartok attól, hogy olcsóbb nem lesz. :)

adam írta...

a barna folt nem a nyomkodástól van, hanem a beszáradt vegyszertől, amit a görgők nem tudtak mindenhova eljuttatni. sajnos lejárt nyersanyagnál előfordul :(

nemdomi írta...

hol és mennyiért lehet polához kazettát venni?

Gyulus írta...

A Puskás Fotó-ban szoktuk venni, a Mammutban például, 6000 Ft-nál is többe kerül sajnos.

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/