2009. január 18., vasárnap, 19:00

Rollfilm a Velencei tónál - Diana+

Az ember hétvégén kirándulásképpen elmegy a Velencei tóhoz, hogy megnézze a korcsolyázókat, és visz egy, vagy több fényképezőgépet. Például a Diana+ nevezetűt.
Vigyázni kell, mert a végeláthatatlan világosság egy kicsit becsaphatja a fénymérőt, (vagy bennünket), és könnyedén túlexponálhatjuk a filmünket. A befagyott tó látványa mindenesetre nagy élmény, például én nem vagyok már túl fiatal, de még soha az életben nem láttam ekkora jeget egyben.
A 400-as film (Fuji PRO 400H) természetesen túlexponálódott, de szerencsére a beszkennelt képeken utólag lehetett annyit módosítani, hogy élvezhetővé váljanak.


Minden kép magán viseli a klasszikus Diana+ érzést, úgyhogy fel sem sorolom, akinek tetszik ez, az úgyis tudja. Az ötödik kép lyukkamera üzemmódban készült, vagyis az objektív levétele után a legeslegkissebb blendét kell beállítani, és "B" záridővel fotózni. Én itt a jégre raktam a gépet, de annyira csúszkált, hogy csak nehezen tudtam úgy lefogni, hogy az öt másodperces expozíció alatt ne mozduljon el.

11 megjegyzés:

molemou írta...

KALISPERA APO TO MONAXO;OMORFES FOTO

Gyulus írta...

Köszönöm a véleményt! :)
(Valaki tudja esetleg, hogy mit jelent ez a vélhetően görög mondat?)

Névtelen írta...

kideritem neked :)

Nekem tetszenek. Milyen scannert hasznalsz?

Gyulus írta...

Szia! Canon CS8800F szkennerem van, tud rollfilmet is. Eddig elég jól bevált.
http://www.arukereso.hu/szkenner-c3110/canon-cs8800f-p17561362.html
Azelőtt egy Minolta Dimage filmszkenner volt nálam kölcsön, de az sajnos elromlott. Az egy kicsit jobb minőségben szkennelt, de ezt több mindenre lehet használni.

Névtelen írta...

A gorog komment:
- Good evening from Monaxo; great photo -

En az egyetem Hasselblad Flex1-eset hasznalom amig nincs felesleges 8000£-on egy sajatra. Egy jo scanner orom, boldogsag a haznal...

Gyulus írta...

Köszi a fordíttatást! :) Sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet, mert a "kalimera" az jónapot-ot jelent.
A Google szerint: 8000 British pounds = 2.4316275 million Hungarian forints. Az elég komoly gép lehet!

Névtelen írta...

Marha jók lettek! Imádom a filmes hangulatot! Nekem van egy zenit12-m és egy kiev88 is, ez utóbbi a kedvenc! :)

Névtelen írta...

helooo.
Nekem is nagyon tetszenek a képek ,a lomo szerelmese lettem.Igazából olyan kérdésem lenne ,hogy hol lehet esetleg kicsit olcsóbban diana F+ hoz jutni.Ha valakinek van eladó szívesen üzletelnék:P

Gyulus írta...

Szia! Azt, hogy hol lehet olcsóbban vanni ilyen gépeket, azt nem tudom, de szerintem az a 24000 Ft, amibe kerül, nem olyan sok, vaku is van hozzá.
http://lomography.hu/shop.lomo?id=35

eadipimegegy írta...

Sziasztok! Örülök, hogy még sokan szeretik a régi kreatív dolgokat! Én is készítettem egy camera obscurát, amellyel panorámaképeket lehet készíteni. Van egy két képem az artagorán eadipimegegy néven. Ti nem akarjátok használni az artagorát?

Unknown írta...

Hello régi fotósok.Ha van valakinek 6x9-es fekete-fehér filmje,FORTEis nagyon jó ,akár több tekercs is jó lenne nekem,egy harmonikás ZEISS be ,Egy tekercsem már van,de ezért nem érdemes a hivót feloldani.papi45@citromail.hu vagyok Budapesten.Boldog új évet.

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/