2008. szeptember 2., kedd

Lomo LC-A világot lát

Bécs a lomográfia őshazája. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy emiatt töltöttünk ott kerékpárral 3 napot, úgyhogy inkább nem is mondom. Mindenesetre stílszerűen magammal vittem a lomográfia ősanyjának kikiáltott Lomo LC-A gépemet, és két tekercs TUDOR 200-as szines filmet.

Aki jót akar bicajozni, az bicajozzon Bécsben, ezt bátran tanácsolhatom. Mindenütt (na jó, majdnem mindenütt) kerékpárút, és járókelők sem sétafikálnak rajta. Valami miatt ott tudják, hogy az nem járda. Igaz, hogy az olyan részek ott is veszélyesek, ahol a kerékpárút a parkoló autók mellett fut, pont láttunk is egy tipikus észnélkül-ajtókinyitós-biciklist-felborítós balesetet, szerencsére az illető kicsit később taplra tudott állni.

Eljutottam a bécsi Lomography Shop-ba is, már csak a tisztesség kedvéért is. Sok színes mindenfélét lehet kapni.

Lomo gépek tömege
Lomo gépek tömege
Lomo gépek tömege
Biciklivel, családdal Bécsben

Természtesen elfotóztam a két tekercs filmet, különös figyelmet szentelve a helyi utcai információmegosztás témakörére, már csak azért is, mert az ilyesmi feliratok és táblák mindig a legszinesebbek, és amúgy is jó, ha az ember nem csak műemlékeket fényképez, ha éppen turista. Itt alant lehet megnézni a képeket, de vigyázat, hidegélelem, mert 41 darab kép van!

Mivel elfelejtettem fekete szigetelőszalaggal leragasztani a gép hátlapját, néhány kocka részlegesen fényt kapott, de ez most sem okozott kárt, inkább hasznot, szinte feldobja a képet az ilyen piros bemászó fény.


Áthozott kommentek:

htibi - http://www.htibi.ini.hu 2008.09.03. 11:01:34
Gyulus !
Király az összes képed ! Te egy fanatiker vagy. Fogadok a filmes világban digitális gépre vágytál !? A bicikliket autóval vitted ki ?
Tuti a blogod, most kezdem notoriusan vissza olvasni. FF papír hívás technológiájával foglalkoztál valaha, valamelyik postban ? 18 éve nem hívtam papirt és nem nagyítottam de meghoztad a kedvem !
Sok sikert ! Üdv: htibi

Gyulus - http://lomolitosblog.blogspot.com/ 2008.09.03. 19:47:00
Köszönöm a királyt és a tutit!
A bringák és az utánfutó vonattal utaztak, ahogy mi is.
Postban nem foglalkoztam FF papírhívással, annyira nem értek hozzá, hogy írjak róla. Kikeverem a vegyszert, aztán előhívom a negatívot, és lesz valami. Ha megromlik, kiöntöm, és keverek egy új adagot. :)

dawn - http://dawn.freeblog.hu 2008.09.04. 15:10:22
húúú ezek aztán a lomográfiák! fantasztikusak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...