2011. január 9., vasárnap

Skolnyik szines filmmel

A szines filmet kivételesen nem úgy kell érteni, hogy szines (sárga színű) papír védi a hátulját, nehogy fényt kapjon, hanem úgy, hogy ez egy Kodak Ektar 100 típusú szines film. Ez az ősrégi Skolnyik boxgép mindenképpen megérdemli, hogy egy ilyen jófajta filmet kapjon.

Persze ki az, aki szines filmet tesztel egy havas erdei kiránduláson, ahol jóformán csak fekete faágak vannak, és fehér hó? Hát mindenesetre most ez lett. Azt megállapíthatjuk, amit az előző skolnyikos posztban már megállapítottunk, hogy a Skolnyik objektívja ahhoz képest jó. Sehol (jó, majdnem sehol) semmi torzulás, vignyettálás, és ezekhez hasonlók. Igaz, hogy a képek sarkai egy kicsit életlenek, de ez igazából jót tesz nekik. A Kodak Ektar pedig egy igen jó minőségű film, ez látszik jól, ha rákattintva a képekre, megtekintjük őket 1000px-es méretben.



5 megjegyzés:

  1. Hello!
    Tudom, hogy nem ide való, de tanácsot szeretnék kérni.
    Nemrég vettem egy Lomo Diana+-t és itt Pécsett sehol nem találok hozzá 120mm-es filmet. Nem tudnál esetleg valami üzletláncot ajánlani, ami valószínüleg itt is van, vagy helyet esetleg, hogy melyik webshopból érdemes végszűkség esetén rendelni?
    Előre is köszi!
    Gasy

    VálaszTörlés
  2. Szia! Csodálkozom, hogy nem kapsz hozzá filmet. Ha a Diana+-t boltban vetted, ott biztos, hogy filmet is lehet hozzá kapni.
    De az is lehet, hogy azért nem tudsz venni, mert 120mm-es filmet kérsz, miközben azt 120-as filmnek, más néven rollfilmnek nevezik.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a válaszodat. Az edigital helyi kereskedésében vettem és ők igazából nem nagyon foglalkoznak analóg gépekkel, szóval rendes filmet sem árulnak. De így rollfilm néven még megpróbálkozok pár kereskedőnél.

    VálaszTörlés
  4. Ha találnál rollfilmet Pécsen légyszi írd meg hol,én is keresek a héten pár kisebb boltban és a Vásárban (van pár iszonyat jó fényképezőgép és lejárt film,talán rollfilmet is lehet kapni). Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Én a pesti Soós Fotó üzletből akarok majd rendelni a Dianámhoz Fomapan roll filmet, van színes (1500Ft kb) és fekete fehér (870Ft) is. 700Ftos utánvétellel postázzák, valamint a Syrex webáruházában is lehet kapni. :-) Sajnos én is rákényszerültem a netes vásárlásra, mivel Debrecenben nem lehet kapni.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...