2010. július 14., szerda

Diana Orfűn

Ahogyan azt élő helyszíni tudósításomban már felvázoltam, Orfű egy nagyon kellemes, békés, nyugodt falu. Van néhány hatalmas tó, horgászstégekkel, és olyan veretes elnevezésű vendéglátóipari egységekkel, hogy Szomjas Vándor, meg Horgászbüfé. Az ember bérel valami szállást, odamegy családostul, (szúnyogriasztót visz) és miközben bámul bele a tóba, vagy az utcákon ődöng, elfelejt minden nyomorúságot, bajt, bánatot, ami általában eléri. Három nap elég.
Igaz, hogy most épül ott egy tájidegen aquapark, de szerencsére ottjártunkkor még nem volt készen.

Ez a néhány kép az orfűi Kossuth Lajos utcában készült egy 400-as Fuji filmre, késő délután. Próbáltam minél szűkebb rekesznyílást választani, hogy legalább a képek közepe legyen éles, ez olyan esetekben sikeres is volt, ahol sütött a nap.

Ha valaki esetleg kíváncsi néhány Orfűt ábrázoló túristafényképre is, itt megnézheti.

3 megjegyzés:

  1. Az első nagyon tetszik.
    Lenne egy kérdésem, hogy megvettem életem első Smena 8m-jét, és azt szeretném kérdezni, hogy mennyit kell tekerni rajta, hogy ne fotózzak bele a már ellőtt filmkockába?
    Köszönöm: Titi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Szerencsére a Szmena 8m annyira nem "buta", hogy ezt az alapvető dolgot ne tudja. A felhúzó kereket addig kell forgatni, amíg engedi magát. Való igaz, hogy film nélkül a felhúzó szabadon forgatható, de a műveletben nem ez a sorsdöntő, hanem az a kis fogaskerék, (a képkocka felett) amibe a film perforációja beleakad.
    Tehát ha filmet teszel bele, minden egyértelművé fog válni.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! :D Ma ki is próbálom.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...