2009. április 20., hétfő

TESCO vízalatti kamera

Tavalyelőtt karácsonykor hozta a jézuska ezt a TESCO vízalatti kamerát, de csak most kínálkozott alkalom arra, hogy ki is próbáljam. A benne lévő film közben lejárt, de nem sokkal, így ez nem okozott problémát. Ahogy a másik vízalatti fotózáskor megállapítottam, egyáltalán nem könnyű így jó képeket készíteni, leginkább az kell hozzá, hogy akit fotózunk, annak a feje is a víz alatt legyen. Ez most néhányszor sikerült.

Az eszköz természetesen nem újrahasznosítható, mivel a vízhatlan burok nyitása csak úgy lehetséges, ha a tartó pöcköket egyszerűen letörjük. Persze lehetséges, hogy valami erős szigetelőszalaggal sikerül újra összeragasztanunk, amit már csak azért is érdemes megpróbálni, mert maga a fényképezőgép (legalábbis elsőre úgy tűnik) viszonylag könnyen újra tölthető.

A gép hátlapján felirat: Juttassa vissza a teljes fényképezőgépet a Tesconak az előhíváshoz. A dobozon pedig egy ráragasztott figyelmeztetés: A gépen lévő, a kidolgozásra vonatkozó tájékoztatás téves. A filmet géppel együtt egy fotólaborba adja be kidolgozásra. A kidolgozás költségei a vásárlót terhelik. Jó, hogy ezt ráragasztották.

Itt látható az a néhány kép, ami közérdeklődésre tarthat számot. A képeken túl sok utómunkálat nincs, néhányat közülük egy kicsit sötétíteni kellett, mivel a napsütésben a 400-as film olykor túl soknak bizonyult.

A képek az egerszalóki fürdőben készültek. Javaslom mindenkinek, jó hely.

5 megjegyzés:

  1. A vaterán mostanában megjelent egy többször is használható vízalatti fotoapparát, 800-1500 ft közötti áron. Ha érdekel.

    VálaszTörlés
  2. ezek marhajók lettek, nekem is van egy ilyen lent említett példány, újratölthető, + minden de még nem volt időm kipróbálni, 2ehuf-ért bárkinek szerzek egyet egy játékboltos ismerősöm árulja, sárga és zöld színben..:) dv:sanya

    VálaszTörlés
  3. azt írod a 400as film is sok volt néha?
    ...ez rossz hír nekem, mivel épp most szereztem be pár tekercs 800asat, amit a fent említett többször használható vízalattiba szántam...

    VálaszTörlés
  4. Hát, ha nagyon süt a nap, ráadásul kristálytiszta vízről van szó, akkor nagyon sok a fény, ez biztos. De valószínűleg minél mélyebbre merülünk a vízben, annál indokoltabb az érzékenyebb film.

    VálaszTörlés
  5. Kár hogy ilyen zajosak a képek. Gondolkodom én is rajta, hogy vegyek egy eldobhatósat. Eleve DSLR em van, de arra búvártokot venni egy vagyon! Ha valaki tud mondani egy kicsit jobb minőségű eldobhatósat, megfizethető áron (max 5-6 e.) megköszönném.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...