2008. február 19., kedd

Smena 8M megnézi a hétvégi telkeket

A hétvégén a kellemetlen hideg mellett szikrázó, fényes napsütéses idő volt. A 400-as film szinte már túlérzékenynek tűnt, a Smenát csúcsra kellett járatni, záridő a létező legrövidebb, 1/250, blendenyílás a létező legkisebb, 16-os. Néha, sötétebbnek tűnő témáknál a záridőt 1/125-re állítottam.

Felfedeztem, hogy a kereső ennél a gépnél csakugyan mindössze arra való, hogy nagyjából az irányt, vagy a kép közepét eltaláljuk. Ennek a lenti kamionnak a fényképezésekor az volt a bajom, hogy nem tudok annyira hátramenni, hogy az egész mindenség kényelmesen beleférjen a képbe. Szkenneléskor meglepetésszerű volt, hogy mindezek ellenére a képen mekkora tér lett az autó körül. A maszk nagyjából azt mutatja, hogy mit láttam a keresőben a filmre kerülő képhez képest. Durva, nem?

A képek elég jók lettek, az élességgel és a helyes expozícióval nincs baj. Jó eredményt mutatnak a multiexpozíciós próbálkozások is, bár van köztük egy, ahol ez véletlenül sikerült, elfelejtettem a filmet továbbítani. Megtekinthetünk néhányat a télen elhanyagolt, gazzal benőtt porták közül, (vannak azért gondozott vityillók is) és megcsodálhatjuk a harapós kutya által őrzött fatornyos kisharangot is, ahol lópatkó vigyázza a tulajdonos szerencséjét. Íme, itt vannak a képek:

A film egy 400-as EuroPrint volt, jó szemcsések is lettek a szkennelt képek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...