2007. december 26., szerda

Új gépek

A jézuska által, és egyéb csatornákon át néhány új gép került hozzám, valamint jó sok szines és fekete-fehér negatív film, és egy hívótank is, vegyszerekkel. Így lehetőség nyílik arra, hogy a fekete-fehér filmeket házilagosan hívjam elő.

Íme, ezekről a gépekről van szó:


Egy eredeti Lomography fényképezőgép, a neve ColorSplash.

Legfőbb tulajdonsága az, hogy a beépített vakun egy elcsavarható tárcsa van, amivel a vaku színét lehet állítani. Piros, kék, sárga, és a dobozban még vagy 10 más szín.
Tartalmaz "B" üzemmódot is, vagyis a zár addig van nyitva, amíg a gombot nyomjuk. Ezzel sokféle, valóságtól elrugaszkodott színvilágot lehet lefényképezni, azzal tetézve, hogy a szűrőket nem csak a vaku elé tudjuk forgatni, hanem az objektív elé is tarhatjuk, kézzel.


Egy eredeti, hamisítatlan TESCO fényképezőgép, amely 3 méterig víz alatt is használható.

"Borsos" ára miatt (349 Ft/db) érdemes lehet tizessével megvásárolni. Az eszköz kinyithatóságáról, és a film cserélhetőségéről még semmit nem lehet tudni. Leírása azt mondja, hogy ideális strandon, vízben, vagy hóban való fotózáshoz.
A benne lévő filmről annyit lehet tudni, hogy 24 kockás, és hogy az EU-ban készült. A gép pedig Kínában.
A képkocka visszaszámoló ablakocskához írt hibás magyar fordítás: "Maradandó felvételek". Ez persze pozitív előrevetítés, bizakodjunk.


FUJI termék, farmergatyát ábrázol. A neve QuickSnap Jeans.

Az első egyszerhasználatos, amin normálisan ki-be kapcsolható a vaku, sőt, kétfajta állása is van: egy a folyamatos vakuzáshoz, egy pedig az "ideigleneshez", vagyis csak addig működik a vaku, ameddig a gombot nyomjuk.
Az oldalára rá van írva, hogy 400-as filmet tartalamaz (Superia X-TRA 400), és az EU-ban készült, valószínűleg német.

A gyártó óva int bennünket attól, hogy a papírból készült farmergatyát levegyük a gépről. Háhá. És hogy mindenképpen így, egyben adjuk be előhivatni. Na majd meglátjuk.


Az új gépekkel készült képekre természetesen várni kell, főleg a Tesco-s vízalattira, mert azzal kifejezetten strandon, vagy nyári kék medencében szándékozom fotózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...