2007. november 25., vasárnap, 12:30

Extérieur Outdoor

A Decathlon-ban lehet kapni 990 Ft-ért a fenti névre elkeresztelt egyszer használatos, eldobható gépet. Szép dobozban van, a körítés azt sugalmazza, hogy túrára, nyaralásra ilyet vigyünk magunkkal, mert akkor nagyon jó képeink lesznek. A "kütyü" egyébként GEONAUTE termék, és sportszerek, meg túracuccok mellett forgalmazzák. Túra és nyaralás mostanában nem lesz, de lássuk.
Így néz ki:
decathlon
Klikk a képre, nagyobb verzió!
decathlon
Klikk a képre, nagyobb verzió!

A dobozán lévő felirat szerint 400-as film van benne, az objektív fókusztávolsága 30 mm, a blendenyílás 11, a zársebesség pedig 1/100 mp. Lehet kapni vakus verzióban is, az 1490 Ft-ba kerül.
Sajnos a műszer nem valami tartós, ami persze egy ilyentől nem is várható el, de azért legalább az eredeti filmmel végig kellett volna bírnia. Ehelyett körülbelül a huszadik kép után már nem lehetett normálisan felhúzni, és exponálni sem. A felhúzó tárcsa csak tekerte a filmet, szépen vissza a kazettába. Ilyenformán el is fogyott gyorsan a film, lehetett szétszedni. Mindenesetre biztosan furcsán néztek volna rám a Decathlon-ban, ha úgy másfél, két év múlva visszaviszem, hogy ez egy darab hulladék, merthogy a hivatalos website-on két év garanciát ígérnek rá.

Ez a gép - a Lomolitos-szal ellentétben - csakugyan egyszer használatos, mivel szétszedni a legnagyobb jóindulattal is csak úgy sikerült, hogy egy kis darab letört belőle. Három nagyon pici csavart kell kicsavarozni, persze a matrica letépése után, és szétfeszegetni az alján lévő darabokat.
Kézzel próbálgatva a zárat és a felhúzó fogaskereket, csakugyan megbízhatatlanul működik, időnként nyitva marad a zár, időnként addig marad nyitva, amíg a gombot nyomjuk, időnként meg jó. Ha az ember nagyon akarna, tudna bele új filmet tölteni, némi fekete szigetelőszalaggal megsegítve, de mivel ilyen megbízhatatlan, nem érdemes ezzel kísérletezni.
Mindenesetre kíváncsian várom, hogy milyen képek keletkeztek addig, amig még működött a "kütyü".
Japán film
Ilyen a belseje
Kibelezve
Rugó
A másik orsó
Exponáló gomb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...

https://www.wordle.net/