2009. november 11., szerda

Lapszemle: A felfedezett Zenti-E

Profilbővítés a LomolitosBlog-on, érdekességek, jó (és rossz) képek, innen-onnan, amit találok. Hogy mulatságos is legyen, a Google Translate segítségével.

A lomography.com-on aktív ipdegirl talált, vagyis vett 15 dollárét egy Zenti-E típusú fényképezőgépet, és nagyon boldog vele. Egyedül az elfényképezett film visszatekercselése okozott neki problémát, de ebben sajnos én magam sem tudnék segíteni neki, hiszen nekem nincs ilyen gépem.

Mikor végre megtalálta a kilincset húztam meg egészen, hogy megpróbálja visszaforgatni a film, ami nem működik, mert az orsó nem folytat ezen a ponton. Ez az, amit csinálsz, ha azt szeretné, hogy a filmet dobozba ki a kamerát. Húzza fel félúton kellene tennie a trükköt, és remélhetőleg legközelebb nem fogok feláldozni néhány képkocka a film a folyamatba.

Nagyon elégedett a Helios 44 objektívval, persze nekünk itt keleten nem újdonság, hogy ez egy jóféle objektív volt mindig is, de nekik ott nyugaton nagy meglepetés. Jó fényerő, mélységélesség.

Orosz üveg olyan furcsa nagy. A Helios-44-2 objektív f/16-2 amely adott nekem méltó mélységélesség. Sokkal nehezebb állást találni manapság, hogy a lencse megy f/2, hogy nem kerül egy-gazillion dollár tehát úgy érzem, hogy megütötte a főnyereményt ezzel a lencsék! Van rajta, hogy az egyik legjobb lencse, amit valaha találtak egy olcsó, szüreti kamerát.

Természetesen a fotós további terveiről is olvashatunk, hiszen teljesen beleszeretett a régi-új Zenit-jébe, ismerjük be, teljesen jogosan.

Akkor majd talán elindulsz jobbra, és vesz egy másikat, mert nagyon megéri a pénz elköltése esetében ez az orosz igásló.

Az elkészült képeket és a teljes cikket itt lehet látni: Zenit E: All it's Cracked Up to Be

2 megjegyzés:

  1. Ez egy jó kis kamera, életem első Zenitje is ilyen lett nemrég.

    http://www.flickr.com/photos/res2000/tags/zenit/

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a linket, jó kis klasszikus zenites képek!

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...