2009. június 4., csütörtök

Hogyan fűzünk filmet egy Pajtás-ba?

Újabb filmbefűzős kérdés:

Nekem a rollfilm befűzésével kapcsolatban lenne kérdésem, mégpedig egy jó öreg Pajtást szeretnék végre kipróbálni, amihez elég jutányos áron (bőrtokkal együtt 600 Ft) jutottam hozzá nemrég. Az érdekelne, hogy magát a filmet csak aza fém pöcök tartja, vagy kell oda más is, illetve az elfényképezett filmet simán ki lehet-e venni vagy csak sötétkamrában. A választ előre is köszönöm.
Fontos tudni, hogy a rollfilm elöl is, és hátul is jó hosszú védőpapírral rendelkezik, azért, hogy ne csak sötétben lehessen betölteni, és "kitölteni".

A videó remélhetőleg jól megválaszolja a kérdést:

Egyébként gratulálok a jó vételhez, ha jól működik minden rajta, megérte.

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ! Nagyon jól sikerült a videó és mindent megértettem belőle. Egyébként a Pajti szerintem teljesen működőképes, csak a lencsén volt valami zsíros ragadós kosz amikor megvettem, de kivettem ás alaposan megpucoltam ablakmosóval, így már tökéletesen átláttszó. A bőrtok pántja le volt szakadva, de egy cipész már megszegecselete.

    VálaszTörlés
  2. kedves névtelen :D
    hogy tudtad kiszedni a lencsét?
    mert az enyém meg tök poros és nem ártana neki egy kis tisztítás... és próbálkoztunk már, de nem sikerült kiszedni.
    köszii

    VálaszTörlés
  3. Kedves Myrtillis! A lencsét a körülötte lévő bordázott bakelit karika tartja a helyén. Menet van rajta, így csak ki kell tekerni az óramutató járásával ellentétes irányba. Nekem kézzel is ment, de ha nem, akkor lapos csavarhúzóval kell megindítani. Ilyenkor érdemes a lencsét valami ronggyal letakarni a karcolások elkerülése miatt.

    VálaszTörlés
  4. nagyon köszönöm a segítséget, sikerült megtisztítani. :)
    régebben is próbáltam tekergetni, de nem ment, a csavarhúzó jól jött.
    mégegyszer nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!


    A sor legvégéről szeretnék egy kis segítséget kérni, bármilyen banális is a kérdés:
    hogyan kell kinyitni a Pajtás hátulját? mert el sem jutok addig, hogy a befűzéssel erőlködjek...

    VálaszTörlés
  6. Mániákus: Sajnos most nincs kéznél a gép (a videó több, mint 5 évvel ezelőtti) de a végén látható, hogy csak visszapattintom a hátlapot. Ebből, és az emlékeimből arra következtetek, hogy a levétel is úgy történik, hogy csak le kell pattintani a hátlapot. Kell lennie valahol egy kis résznek, amibe "bele lehet kapaszkodni", és pattintani.

    VálaszTörlés
  7. ok, köszönöm, próbálkozom! remélem csak beragadt

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...