2009. március 15., vasárnap

Színtelen színes képek - Kodak Instamatic

Ha kisüt véletlenül a nap, érvényre jut az instamatic-kényszer, vagyis az, hogy a tizenöt éves régi filmmel csináljak egy sorozat képet. Ezt nem lehet leküzdeni addig, amig a 126-os filmkészlet kitart.

Ha véletlenül valaki még mindig nem tudná, hogy miféle szerzet is ez a Kodak Instamatic, hogy néz ki, és milyen film való bele, hogyan kell betölteni, meg kitölteni, az megnézheti ezt a videót:

Mivel szombaton igazi napsütés volt egy darabig, nem csak olyan kisegítő-alsegédhelyettes derengés, a régebbi instamatic képekhez képest (itt, meg itt) egy kissé élvezhetőbb képek készültek. Olyannyira, hogy ezúttal megkockáztattam, hogy nem nyúlok a képekhez manipulatív szándékkal.

Itt lent látható az összes kép. A színek olyan kifakultak, mintha a művek a 60-as, vagy 70-es években készültek volna, és a napon tárolták volna őket. Pedig dehogy. Csak éppen így néz ki, ha egy film ilyen mértékben túléli saját szavatossági idejét.

2 megjegyzés:

  1. Van egyfajta retro fílingje :)

    VálaszTörlés
  2. lehet még ilyen filmet kapni valahol? egyébként köszönöm a segítséget nmetudtam rájönni hogy 126 os elöször aps kazettára gondoltam

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...