2008. március 5., szerda

Smena 8M és a vertikális panorámakép

Az előző panorámaképen felbuzdulva gyorsan gyártottam egy másikat, ezúttal egy függőlegeset. A mű öt darab egymás alatti képből áll. A Smena 8M 40-es objektívja nem torzít annyira a kép szélén, mint a Lomolitos lencséje, így az egyes elemeket valamivel könnyebb összeilleszteni. Persze, ha a ház magasabb lenne, még több képet lehetne felhasználni, de most csak erre futotta. A kép alján tulajdon cipőm látszik, és némi nadrágszár.

Bónuszként előadok egy másik hosszúkás képet, ez a Budakeszi határában székelő ESSO kutat, és környezetét mutatja hosszasan. Ezt négy fekvő kép alkotja, és vannak olyan részek, ahol az illeszkedés szinte jónak mondható.

A film egy Fortepan 200-as volt (Made in Hungary, 560 Ft), a napszak az délután, a blendenyílás 8 és 5.6 között mozgott, a záridő pedig 1/60 körüli.

Áthozott kommentek:

dawn 2008.03.05. 18:30:21
jók ezek a panorámák

2 megjegyzés:

  1. Üdvözlök mindenkit!

    Nagyon érdekesnek találom a blogot, remek ötlet rég letűnt korok egykor csúcstechnikai színvonalat képviselő gépeivel kísérletezni! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyit lehet ma kérni (mennyit ér) egy ilyen, pincéből előkerült Smena 8M-ért a mai modern világban?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ha jó állapotban van, akkor körülbelül 1000 Ft. A Vaterán elég sok van most is, ott tájékozódhatsz.

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...