2008. február 26., kedd

Smena Symbol repülőket szeretett volna látni

A megbízható Smena Symbol-ba Fuji Superia 100-as film került a váratlan tavaszi napsütésre való tekintettel. Irány a Farkashegyi repülőtér. A próbafénymérés eredménye: 100-as film, 8-as rekesz, 1/125-öd záridő. Ha az ég felé emelem, akkor 1/250-es, ha a föld felé fordítom, akkor vagy 1/60-ad, vagy a rekeszt növelem 5.6-ra.

Sajnos a repülőtéren összesen két darab árva Cessna repülő volt látható, igaz, az egyik éppen a szemünk láttára repült el.

A képek szépek, élesek lettek, kivéve azokat, amelyikeknél elfelejtettem az élességállítást. Szerencsére a repülőtéren élő kutya barátságosan körbeszaglászott bennünket, így sikerült néhány képpel bővítenem a régebben megkezdett talajszintről végzett kutyafotózás című projektem állományát.

Felfedeztem viszont egy hibát a kameránál. A Smena Symbol filmfelhúzó karjával nagyon könnyű ugyan a filmet továbbítani és a zárat felhúzni, viszont valami miatt teljesen kiszámíthatatlan az, hogy eközben mennyit teker a filmen. Vagyis az előhívott negatívon a kockák egymástól való távolsága nem állandó. Ez megnehezíti az amúgy is rendkívül hosszadalmas szkennelést, mivel a filmet ide-oda kell tologatni, ha azt szeretném, hogy minden negatív teljes egészében rákerüljön a szkennelt képre.

2 megjegyzés:

  1. hello
    hol találok használatit neten? kerestzem sokat; sikertelenül
    ide el tudnnád küldeni a linket ha megkérlek: familiewutzlhofer@citromail.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia, itt van egy eredeti használati utasítás angolul:
    http://s.bitkreta.hu/smena_symbol

    VálaszTörlés

Jó, ha ide írsz valamit.

Legnépszerűbb...